Máme nové webové stránky. Přejděte na :
Restaurační pivovary Classic
Základní řada pivovarů Breworx, která je určená nejširšímu okruhu zákazníků. Konstrukce, technologické provedení a přehledné ovládání varny Classic uspokojí i nejnáročnější požadavky zkušených sládků i začínajících pivovarníků.
Vyvážená základní a široká doplňková výbava varen Classic umožňuje zkonfigurovat plnohodnotný minipivovar s důrazem na co možná nejnižší pořizovací cenu, vhodný pro malou restauraci, ale také malý až středně velký restaurační pivovar pro restaurační provozy, v nichž „teče pivo proudem“. Minipivovar Breworx Classic, zakoupený v minimální konfiguraci, lze kdykoli později rozšiřovat o další tanky, filtraci, myčky/plničky kegů, plničky lahví, propagační stanici, vyvíječ dusíku, CIP stanici, rekuperační kodenzátor páry a další příslušenství. Tímto mohou možnosti a výrobní kapacita minipivovaru růst s tím, jak se bude úspěšně rozvíjet podnik provozovatele minipivovaru.
Dvě provedení : s měděnými klobouky a plášti, s leštěným nerezový povrchem
Konstrukce varny Breworx Classic umožňuje výrobu prakticky všech známých druhů piv podle českých i zahraničních receptur, a to z tradičních surovin (slad, chmel, voda s pomocí pivovarských kvasnic), infůzním i dekokčním způsobem. V případě potřeby je možné ve varně připravovat mladinu i z koncentrátů (stejně jako u varen BREWORX LiteME ). Narozdíl od většiny zahraničních výrobků je varna optimalizovaná pro výrobu kvalitního spodně kvašeného světlého piva plzeňského typu, ale bez omezení v ní lze připravovat i veškerá piva svrchně kvašená.
Objem denní produkce varny je 2 várky za 24 hodin při výrobě spodně kvašeného ležáku dekokčním způsobem, anebo až 3 várky za 24 hodin při výrobě svrchně kvašených piv infůzí. Je-li mladina vyráběna ze sladového koncentrátu, lze dosáhnout produkce až 4 várek za 24 hodin.
> Technické parametry a ceník varen minipivovarů BREWORX CLASSIC
> Popis a ceník typických sestav minipivovarů BREWORX CLASSIC
Tři varianty minipivovarů BREWORX CLASSIC – podle způsobu kvašení
Vyrábíme minipivovary BREWORX CLASSIC ve třech variantách podle volby způsobu hlavního kvašení a uspořádání pivovarského sklepa .
Minipivovary BREWORX CLASSIC CF
Kvašení a zrání piva v uzavřených cylindrokónických tancích je efektivním a moderním způsobem výroby piva, které je velmi odolné proti kontaminaci kvasícího nápoje nežádoucími organismy. Možnost přesného řízení fermentace a zrání vede k trvale konstantním výsledkům kvality a senzorických vlastností vyrobeného piva. Výroba mladiny z tradičních surovin umožňuje výrobu všech druhů piva infúzním i dekokčním způsobem. Způsob uspořádání pivovaru je vhodný hlavně pro výrobu svrchně kvašených piv, ale je možné v něm vyrábět i všechny druhy spodně kvašeného piva.
Minipivovary BREWORX CLASSIC OF
Kvašení a zrání piva v otevřených kvasných kádích (spilka) je tradičním způsobem výroby piva, typickým zejména pro spodně kvašené pivo českého typu. Umožňuje sběr deky v průběhu hlavního kvašení. Fascinující pohled na kvasinkovou pěnu mnoha podob a barev ocení hosté při exkurzích do pivovaru. Pracnější výrobní proces mladiny z klasických surovin a náročnější péče o pivo ve fázi kvašení se vrátí především v neopakovatelné chuti tradiční cestou vyrobeného piva a v dobrém jménu pivovaru, stavícím značku na úctě k typické chuti českého národního nápoje. Výroba mladiny z tradičních surovin umožňuje výrobu všech druhů piva infúzním i dekokčním způsobem.
Minipivovary BREWORX CLASSIC OCF
Kombinované řešení, umožňující výrobu spodně i svrchně kvašeného piva bez omezení daných volbou jen jediného typu kvasných nádob. Minipivovar obsahuje jak otevřené kvasné kádě (optimální pro tradiční způsob výroby spodně kvašených piv), tak i cylindrokónické tanky (vhodné zejména pro výrobu svrchně kvašených piv). Zrání piva probíhá pak ve zracích tancích, je možné ale namísto zracích tanků vybavit minipivovar dalšími cylindrokónickými tanky a používat je ve funkci zracích tanků. Řešení vhodné zejména pro restaurační minipivovary, kde provozovatel plánuje výrobu spodně i svrchně kvašených piva zakládá si na tradičním způsobu jejich výroby.
Schéma pivovaru BREWORX CLASSIC CF (s uzavřeným hlavním kvašením):
1. Varna : 1.1 Varna: rmuto-mladinová-vystírací pánev (RMVP), 1.2 Varna: kombi tank – scezovací káď / vířivá káď,1.3 Zásobník ledové vody, 1.4 Zásobník horké vody (bojler), 2. Kvašení : 2.1 Kvasné tanky (CKT), 2.2 Servisní (přetlačné) tanky, 3. Vyvíječ páry, 4. Chlazení : 4.1 Glykolová chladicí jednotka, 4.2 Deskový výměník pro chlazení mladiny / výrobu horké vody, 4.3 Deskový výměník pro chlazení ledové vody 5. Příprava surovin : 5.1 Šrotovník, 5.2 *Zásobník sladového šrotu, 5.3 *Šnekový dopravník sladového šrotu, 6. Sanitace : 6.1 Mobilní CIP čerpadlo, 6.2 *CIP stanice, 7. Výroba technických plynů : 7.1 Kompresor, 7.2 Vyvíječ dusíku N2 / tlakové láhve s CO2 , 8. Kvasničné hospodářství : 8.1 Zásobník kvasnic, 8.2 *Propagační stanice pro pěstování kmenů kvasnic, 9. Filtrace piva : 9.1 *Primární a sekundární filtr, 10. Stáčení a prodej piva : 10.1 *Myčka a plnička KEG sudů, 10.2 *Distribuce a prodej piva v obalech 10.3 *Výčepní zařízení.
Schéma pivovaru BREWORX CLASSIC OF (s otevřeným hlavním kvašením):
1. Varna : 1.1 Varna: rmuto-mladinová-vystírací pánev (RMVP), 1.2 Varna: kombi tank – scezovací káď / vířivá káď,1.3 Zásobník ledové vody, 1.4 Zásobník horké vody (bojler), 2. Kvašení : 2.1 Otevřené kvasné kádě, 2.2 Zrací (ležácké) tanky 2.3 Servisní (přetlačné) tanky, 3. Vyvíječ páry, 4. Chlazení : 4.1 Glykolová chladicí jednotka, 4.2 Deskový výměník pro chlazení mladiny / výrobu horké vody, 4.3 Deskový výměník pro chlazení ledové vody 5. Příprava surovin : 5.1 Šrotovník, 5.2 *Zásobník sladového šrotu, 5.3 *Šnekový dopravník sladového šrotu, 6. Sanitace : 6.1 Mobilní CIP čerpadlo, 6.2 *CIP stanice, 7. Výroba technických plynů : 7.1 Kompresor, 7.2 Vyvíječ dusíku N2 / tlakové láhve s CO2 , 8. Kvasničné hospodářství : 8.1 Zásobník kvasnic, 8.2 *Propagační stanice pro pěstování kmenů kvasnic, 9. Filtrace piva : 9.1 *Primární a sekundární filtr, 10. Stáčení a prodej piva : 10.1 *Myčka a plnička KEG sudů, 10.2 *Distribuce a prodej piva v obalech 10.3 *Výčepní zařízení.
Schéma pivovaru BREWORX CLASSIC OCF (s otevřeným i zakrytým hlavním kvašením):
1. Varna : 1.1 Varna: rmuto-mladinová-vystírací pánev (RMVP), 1.2 Varna: kombi tank – scezovací káď / vířivá káď,1.3 Zásobník ledové vody, 1.4 Zásobník horké vody (bojler), 2. Kvašení : 2.1 Otevřené kvasné kádě, 2.2. Kvasné cylindrokónické tanky, 2.3 Zrací (ležácké) tanky 2.4 Servisní (přetlačné) tanky, 3. Vyvíječ páry, 4. Chlazení : 4.1 Glykolová chladicí jednotka, 4.2 Deskový výměník pro chlazení mladiny / výrobu horké vody, 4.3 Deskový výměník pro chlazení ledové vody 5. Příprava surovin : 5.1 Šrotovník, 5.2 *Zásobník sladového šrotu, 5.3 *Šnekový dopravník sladového šrotu, 6. Sanitace : 6.1 Mobilní CIP čerpadlo, 6.2 *CIP stanice, 7. Výroba technických plynů : 7.1 Kompresor, 7.2 Vyvíječ dusíku N2 / tlakové láhve s CO2 , 8. Kvasničné hospodářství : 8.1 Zásobník kvasnic, 8.2 *Propagační stanice pro pěstování kmenů kvasnic, 9. Filtrace piva : 9.1 *Primární a sekundární filtr, 10. Stáčení a prodej piva : 10.1 *Myčka a plnička KEG sudů, 10.2 *Distribuce a prodej piva v obalech 10.3 *Výčep a prodej piva.
ŘÍDICÍ SYSTÉM PIVOVARU
A) Ovládací systém – úroveň MC – ruční ovládání (manual control)
Manuálně řízená varna, jednoduchý tlačítkový ovládací panel se základními ovládacími a měřicími prvky. Manuálně jsou nastavovány potrubní cesty, zapínány motory a čerpadla, teploty a časy hlídá sládek.
B) Ovládací systém – úroveň CC – centrální ovládání (central control)
Centrálně-manuálně řízená varna s podporou PLC s většinou operací ovládaných z centrálního ovládacího panelu s ovládacími a měřicími prvky. Ovládací panel je řešený dotykovým displejem anebo mechanickými spínači a regulátory – z něj jsou centrálně řízeny motory, ohřev a nastavovány cesty.
C) Ovládací systém – úroveň SA – poloautomatické řízení (semi-automatic control)
Poloautomaticky řízená varna s podporou počítače s většinou operací ovládaných počítačem – dle programu zadaného z centrálního ovládacího panelu. Ovládací panel je řešený dotykovým displejem . Sládek vybere recepturu a spustí program, který sám řídí výrobní proces. Sládek jej kontroluje a provádí laboratorní testy, ošetřuje nestandardní stavy a zajišťuje přípravu surovin a varny pro proces.
>>Zpět na pivovary BREWORX<<