Kód služby : SMB-2D
ŠKOLENÍ PROVOZOVATELE BEZ PRAKTICKÉHO VÝCVIKU PŘI ROZJEZDU MALÉHO PIVOVARU – délka 2 DNY
Určeno pro individuální výuku provozovatele a pracovníků konkrétního minipivovaru.
Školení a praktický výcvik probíhá v minipivovaru provozovaném zákazníkem, alternativně pak ve školicím zařízení v České republice.
Cena zahrnuje :
- Proškolení budoucího sládka ze základů obecné teorie procesu výroby piva.
- Podrobná teoretická instruktáž vaření mladiny.
- Podrobná teoretická instruktáž kvasného procesu a řízení hlavního kvašení v otevřených kvasných kádích anebo CK tancích a teorie řízení zrání piva v ležáckých nebo CK tancích.
- Dodání jedné základní receptury pro výrobu jednoho zákazníkem zvoleného druhu piva – spodně anebo svrchně kvašeného).
- Teoretický rozbor správných postupů sanitace potrubí, hadic, nádob a dalších zařízení v pivovaru pomocí základního sanitačního zařízení.
- Doporučení prověřených dodavatelů surovin, sanitačních prostředků, technických plynů a dalšího spotřebního materiálu a surovin.
- Základní proškolení budoucího sládka ze základů BOZP, hygieny potravin a hygieny práce.
- Dodání vzorové dokumentace pro provoz pivovaru (varné listy, kvasné listy, knihy várek, sanitační deník) a instruktáž jejich používání.
- Vysvětlení způsobu vedení povinné dokumentace pro účely celní zprávy.
Cena nezahrnuje tyto příplatkové položky :
- Náklady na jízdné a ubytování, v zahraničí pak navíc letenky, ubytování, 1x denně teplá strava a náklady na víza, povinná očkování
- Praktické ukázky výroby mladiny a jejího kvašení a zrání.
- Instruktáž pracovních postupů se zařízením, které nejsou standardní součástí minipivovaru v základní sestavě (filtry, pastery, propagační stanice, CIP stanice, myčky kegů apod.) – je možné za příplatek jako samostatná služba.
- Dodání dalších receptur pro jiné druhy piva – je možné za příplatek jako samostatná služba.
- Dodání pracovních a bezpečnostních postupů pro konkrétní pivovar.
- Instruktáž více osob než jednoho budoucího sládka – je možné za příplatek jako samostatná služba.
Předpokládá se :
- Schopnost komunikace budoucího sládka v jazyce českém, slovenském, anglickém, polském nebo ruském.
- Nepřerušená doba výcviku. Není-li výrobní kapacita minipivovaru dostatečná k tomu, aby teoretický výcvik probíhal každý den, zaplatí zákazník celou částku bez ohledu na skutečné pracovní vytížení instruktora a budoucího sládka.
- Termín nástupu instruktora a zahájení plnění služby je nutno dohodnout uzavřenou smlouvou s poskytovatelem nejméně 1 měsíc předem a je pro zákazníka i instruktora závazný. Výjimky je možné dohodnout jen v případě, bude-li náhradní termín vyhovovat oběma smluvním stranám.
Cena služby :
Varianta A – školení v minipivovaru nebo jiném objektu vlastněném zákazníkem
- ČR ………………………… 5.000 Kč + DPH za celý kurz
- Zahraničí …………………. 160 Eur za každý pracovní den
Varianta B – školení ve školicím zařízení v České republice
- V jazyce CZ, SK ………. 12.000 Kč + DPH za celý kurz (zahrnuje nájemné školicích prostor)
- V jazyce EN, RU ……… 200 Eur za každý pracovní den (zahrnuje nájemné školicích prostor)