Kód služby : SMB-2M
ŠKOLENÍ PROVOZOVATELE S PRAKTICKÝM VÝCVIKEM PŘI ROZJEZDU MALÉHO PIVOVARU – délka výcviku delší než 1 měsíc
Určeno pro individuální výuku provozovatele a pracovníků konkrétního minipivovaru.
Školení a praktický výcvik probíhá v minipivovaru provozovaném zákazníkem, alternativně pak v partnerském minipivovaru v České republice.
Cena zahrnuje :
- Více než 1 kalendářní měsíc praktického výcviku 1 až 2 pověřených pracovníků (budoucích sládků) vyučeným sládkem s praxí (instruktorem) ve výrobě piva v malém pivovaru, který provozuje zákazník.
- Proškolení 1 až 2 budoucích sládků ze základů obecné teorie procesu výroby piva.
- Názorná ukázka uvaření více než 5 až 15 várek mladiny (podle kapacity konkrétního pivovaru) za součinnosti budoucího sládka. Z toho nejméně 1 várka bude pro výčepní pivo o stupňovitosti 10° a 1 várka pro ležák o stupňovitosti 12° – z těchto várek mladiny bude na závěr kurzu vyrobeno hotové pivo (silnější pivo vyžaduje delší dobu zrání než 1 měsíc).
- Provedení řízeným kvasným procesem, zahrnujícím hlavní kvašení v otevřených kvasných kádích anebo CK tancích a zrání piva v ležáckých nebo CK tancích.
- Dodání tří základních receptur pro výrobu tří zákazníkem zvolených druhů piva – spodně anebo svrchně kvašeného).
- Názorná ukázka správných postupů sanitace potrubí, hadic, nádob a dalších zařízení v pivovaru pomocí základního sanitačního zařízení.
- Instruktáž postupů práce pro max. 6 další zařízení, které nejsou standardní součástí minipivovaru v základní sestavě (filtry, CIP stanice, generátor dusíku,myčky kegů, plničky lahví apod.) – je možné za příplatek jako samostatná služba.
- Doporučení prověřených dodavatelů surovin, sanitačních prostředků, technických plynů a dalšího spotřebního materiálu a surovin.
- Základní proškolení budoucího sládka ze základů BOZP, hygieny potravin a hygieny práce.
- Dodání vzorové dokumentace pro provoz pivovaru (pracovní postupy, bezpečnostní předpisy , varné listy, kvasné listy, knihy várek, sanitační deník) a instruktáž jejich používání.
- Vysvětlení způsobu vedení povinné dokumentace pro účely celní zprávy.
Cena nezahrnuje tyto příplatkové položky :
- Náklady na jízdné a ubytování, v zahraničí pak navíc letenky, ubytování, 1x denně teplá strava a náklady na víza, povinná očkování
- Instruktáž postupů práce na velmi sofistikovaných zařízeních, které se v minipivovaru obvykle nepoužívají (cross-flow filtry, propagační stanice, pastery, výkonné linky na mytí a plnění kegů, lahví apod.) – je možné za příplatek jako samostatná služba.
- Dodání dalších receptur pro jiné druhy piva – je možné za příplatek jako samostatná služba.
- Instruktáž více osob než dvou budoucích sládků – je možné za příplatek jako samostatná služba.
Předpokládá se :
- Schopnost komunikace budoucího sládka v jazyce českém, slovenském, anglickém, polském nebo ruském.
- Plné pracovní nasazení budoucího sládka, který bude v minipivovaru sám a na vlastní riziko podle postupů sdělených instruktorem provádět veškeré instruktorem požadované práce, a to včetně těch, které v zaběhnutém minipivovaru provádí obvykle asistent sládka.
- Nepřerušená doba výcviku. Není-li výrobní kapacita minipivovaru dostatečná k tomu, aby praktický výcvik probíhal každý den, zaplatí zákazník celou částku bez ohledu na skutečné pracovní vytížení instruktora a budoucího sládka.
- Termín nástupu instruktora a zahájení plnění služby je nutno dohodnout uzavřenou smlouvou s poskytovatelem nejméně 3 měsíce předem a je pro zákazníka i instruktora závazný. Výjimky je možné dohodnout jen v případě, bude-li náhradní termín vyhovovat oběma smluvním stranám.
Cena služby :
Varianta A – školení a praktický výcvik v minipivovaru vlastněném zákazníkem
- ČR ………………………… 55.000 Kč (1. měsíc) + 25.000 kČ za každý další měsíc + DPH
- Zahraničí …………………. 140 Eur za každý pracovní den
Varianta B – školení a praktický výcvik v partnerském minipivovaru v České republice
- V jazyce CZ, SK ………. 75.000 Kč (1. měsíc) + 55.000 kČ za každý další měsíc + DPH (zahrnuje poplatek minipivovaru)
- V jazyce EN, RU ……… 160 Eur za každý pracovní den (zahrnuje poplatek minipivovaru)