Kód služby : BBL-1D
Kurz : BEER ACADEMY – Teoretické základy výroby piva – 1 den (série přednášek)
Kurz vaření piva pro homebrewery a budoucí provozovatele minipivovaru s bohatým teoretickým výkladem, obsahově plnými skripty.
Jazyk přednášejících : česky
Doba trvání kurzu : cca 7-8 hodin, včetně obědu (v ceně kurzu)
Maxim. počet účastníků : 15
Termín konání kurzu : nejbližší termín sdělíme na dotaz.
Komu je kurz určen :
- zájemcům o amatérské i profesionální vaření piva
- budoucím majitelům, sládkům a pomocným pracovníkům minipivovarů
- provozovatelům restaurací, plánujícím výrobu vlastního piva
- odborné veřejnosti
Výuku vede zkušený profesionální sládek.
Obsahová náplň kurzu:
- Suroviny pro výrobu piva – slad, chmel a voda. Základní druhy, typy, vliv na kvalitu piva. Upozornění na problémy při výrobě piva v případě použití nekvalitních surovin.
- Horký proces výroby piva – příprava mladiny, rmutovací postupy, jodová zkouška, sypání na várku, práce s cukroměrem a refraktometrem
- Kvasný proces výroby piva – hlavní kvašení, správný průběh hlavního kvašení, regulování kvasícího procesu
- Zrací proces výroba piva – dokvašování, regulace CO2, vliv CO2 na charakter piva, správné dokvašování
- Sanitace pivovaru – sanitace a hygiena, správné návyky ošetřování technologie, bezpečnostní listy
- Legislativa pivovarů – legislativa spojená s výrobou piva doma, tipy a triky homebrewerů
- Výpočty a IT pomůcky sládka – SW pro výpočty °piva, sypání na várku, objem rmutů, objem vyslazovací vody, výpočty alfa hořkých kyselin z chmele, chmelení a správné postupy chmelení
Bonusy:
- účastník kurzu má možnost využít speciálního diskuzního fóra, kde mohou pokládat přednášejícímu sládkovi další otázky, související s výrobou piva
- Přístup k SW aplikacím, které jsou využívány ve světě
- Výkres na výrobu profesionálního scezovacího síta
- recepty sestavené přednášejícím sládkem
- čerstvé vitální kvasnice pro první vaření piva
Cena služby :
- ČR ………………………… 2700 Kč (účtováno neplátcem DPH)
- Zahraničí ………………..mimo ČR tuto službu neposkytujeme