IV. Zařízení pro přípravu piva a cideru k prodeji a distribuci
Příprava piva nebo cideru k prodeji je poslední fází výroby nápoje. Podle požadavků výrobce nápoje a cílových zákazníků se pivo a cider buďto upravuje fitrací nebo pasterací (hlavně u lahvovaného nápoje), anebo ponechává v nefiltrovaném stavu pro rychlou spotřebu v restauracích.
IV. 1 FILTRACE PIVA
Filtrace piva
znamená mechanické odstranění živých kvasinek z nápoje jedním anebo několikerým průtokem piva přes filtrační vrstvu, případně přes více filtračních vrstev s klesající propustností. Důvodem je zvýšení odolnosti piva a prodloužení jeho spotřební lhůty.
Deskové filtry
Svíčkové křemelinové naplavovací filtry
Mikrosvíčkové filtry
IV.2 PASTERACE PIVA
Pasterace piva
U větších minipivovarů, dodávajících svoji produkci do maloobchodní i velkoobchodní sítě, se často setkáváme s požadavkem na vybavení minipivovaru zařízením pro pasteraci piva. Dodáváme průtokové a tunelové pasterační linky české výroby o libovolných výkonech.
Průtokové pastery
Tunelové pastery
IV.3 VÝČEPNÍ TECHNIKA A ZAŘÍZENÍ RESTAURACÍ
Výčepní technika a zařízení restaurací
Na přání zákazníka můžeme restauraci vybavit komponenty a prvky, souvisejícími s nabídkou vlastního piva.
Výčepní kohouty
Integrovaná výčepní zařízení a chlazení piva
Výčepní stojany
Narážecí hlavy
Výčepní pulty
IV.4 MYTÍ KEGŮ A PLNĚNÍ NÁPOJŮ DO KEGŮ
Manuální a poloautomatické myčky a plničky kegů pro minipivovary
Mytí, sanitace a plnění kegů je nezbytná operace v pivovarech, které distribuují vyrobené pivo do dalších restaurací, případně ve své restauraci používají kegy k čepování piva.
Jednoduché manuální plničky kegů – plnicí ventily
Ruční plnění KEGů je nejvíce využívaným způsobem plnění piva do pivních sudů u malých pivovarů.
Strojové automatické stanice pro mytí a plnění kegů
Výkonné řešení mytí a plnění pivních sudů pro střední minipivovary
IV.5 MYTÍ LAHVÍ A PLNĚNÍ NÁPOJŮ DO LAHVÍ
Nabídka zařízení pro plnění nápojů do lahví a pro operace související s plněním lahví:
-
Ruční plnění lahví
-
Poloautomatické strojové mytí a plnění lahví – do 1300 lahví/hod.
-
Automatické strojové mytí a plnění lahví – nad 1300 lahví/hod.
-
Zařízení pro strojové mytí lahví
-
Zařízení pro víčkování lahví
-
Zařízení pro etiketování lahví
-
Zařízení pro balení lahví do obalů
-
Zařízení pro manipulaci s lahvemi
IV.6 STUDENÉ CHMELENÍ
extraktor chmele – zařízení pro chmelení piva za studena
extraktor chmele (chmelová pistole) je zařízení, které se typicky využívá pro chmelení piva za studena v pivovarech ve Velké Británii, USA nebo Skandinávii. Suché chmelení nezvyšuje nadměrně hořkost piva, zároveň podporuje silné chmelové aroma. Efektivní extrakce chmele snižuje spotřebu chmele. Toto zařízení je velmi jednoduché pro používání, zabírá minimum prostoru, a lze jej snadno integrovat do stávajících pivovarů s běžnou technologií pro stáčení a lahvování piva.